027 ‘t Schonste Stròtje van Tilburg’

Bewoners van meer dan 40 straten hebben zich ingeschreven voor de verkiezing van 't Schonste Stròtje van Tilburg 2015 om Tilburg fleuriger en groener te maken.

De deelnemers zijn al vanaf het voorjaar aan de slag met allerlei acties om hun omgeving te vergroenen, te verfraaien en op te fleuren. Op verschillende plekken in de stad staan nieuwe struiken of 'plukfietsen', zijn boomtuintjes aangelegd en (zonne)bloemen geplant. De gemeente Tilburg heeft al bijna 100 geveltuintjes aangelegd. Verder worden er verschillende buurtfeesten georganiseerd en genieten buren samen van het resultaat en van hun inspanningen. Tijdens de Nationale Burendag, op 26 september, reed een feestelijke huifkar de 'Schonste Route van Tilburg 2015' langs de 10 mooiste straten.

Winnaar beloond

Inmiddels is de winnaar bekend. Het straatverhaal of de metamorfose met de meeste publieksstemmen heeft een geldprijs van € 250,- gekregen om hun buuractiviteit te realiseren. Een onafhankelijke jury beloonde 't Schonste Stròtje van Tilburg' met fraaie bloembakken.

Meedoen in 2016

Stichting OpGroeneVoet organiseerde de wedstrijd dit jaar voor de eerste keer. In Tilburg wordt de prijsvraag wegens groot succes weer uitgezet in 2016. Ben jij iemand die plannen heeft om de straat groener en fleuriger te maken? Wellicht is deze aanpak ook bruikbaar in uw woonplaats? Ter inspiratie de Tilburgse aanpak en 18 voorbeelden: schonstestrotje.nl

 

tilburg

comments powered by Disqus