Toelichting

We hebben een plantsoen in ons plantsoenpark herbeplant, samen met de gemeente. Ook onderhouden we de overige plantsoenen in ons park. De gemeente doet het basisonderhoud; het maai en snoeiwerk. Wij schoffelen en onderhouden de paden. Dit project loopt sinds december 2012 en de oppervlakte is 12.500 m2.

> Website> Video

Soort project

Groenonderhoud

Leukste ervaring

We waren al in september 2014 Groenste Stad van Nederland geworden. Maar vorige jaar behaalden we Goud: Groenste Stad van Europa 2015-2016!! Op 14 juli kwam Entente Florale Europe met 13 juryleden uit 11 landen om o.a. ons project te beoordelen. De betrokkenheid van de bewoners bij het onderhoud van het groen en participatie telde fors mee in de beoordeling. Zij bezochten ons samen met de gemeente en de wethouder. Ook de pers was erbij. De presentatie in het Engels ging heel goed en we hadden er plezier in, vonden ook de juryleden! In 2013 alweer was het feestelijke startsein door de wethouder op zaterdag 16 maart. Dit was ook erg leuk! We hebben met elkaar een heel mooie start gehad met de herbeplanting van het gerooide plantsoen. Hieraan deden de omwonenden én de gemeente actief mee. (zie ook de foto's via de link naar "My Album" bij Link website.) Bakker Broodje Groffen zorgde speciaal voor ons voor gebakjes met ons logo erop en Intratuin zorgde voor 600 viooltjes omdat ze het zo'n mooi initiatief vonden. We stonden in verschillende kranten en we zijn trots op de samenwerking van de buurt en op ons mooie plantsoen!

Agenda

OP ZATERDAGOCHTEND 2 april van 10.00 TOT 12.00 hebben we weer de officiële start van het maandelijkse onderhoud. Met om 11 uur natuurlijk weer gezellig koffie en cake en voor de kinderen ook limonade met wat lekkers, dus neem uw kinderen mee; het is goed dat zij zich ook betrokken en verantwoordelijk voelen voor ons parkje.

ZilverStrand
ZilverStrand
ZilverStrand
ZilverStrand
ZilverStrand
comments powered by Disqus